top of page
  • Tore Danielsen

Besøk på Camp Villmark 2018Det har nesten blitt som et fast innslag i jaktåret, besøket på Villmarksmessen, eller Camp Villmark som det nå heter, i begynnelsen av April. Jeg har besøkt denne messen hvert år siden 2002, de fleste gangene sammen med min far, men de siste to årene har det vært sammen med Marianne. Jeg var redd for at besøket ville bli kjedelig for Marianne siden hun ikke er en like stor våpenentusiast som meg, men hun så ut til å trives svært så godt på messa. Selv om hun er gravid i 29 uke, trasket hun ufortrødent rundt i de tre store hallene til Norges Varemesse på Lillestrøm i timevis, med et stort smil om munnen!

Plenty med dyre våpen!

Det manglet definitivt ikke på flotte, attraktive og dyre våpen å beskue på Camp Villmark. De fleste store våpenbutikkene har sine stands på messa. Både Jakt og Friluft, Magne Landrø, Villmarksbutikken, Jaktia samt mange andre var på plass. Også importøren Norma var der med en imponerende stand hvor mange dyre, flotte våpen ble presentert. Hva med en Blaser F 16 hagle i grad 3 til rundt 50 000 kroner, eller en Blaser R8 Carbon rifle til den nette sum av 105 000? Ikke aktuelt for meg å investere noen av disse våpnene. Nei da pusser jeg heller opp badet! Men heldigvis finnes det også våpen for vanlige folk på messa, og en spennende nyhet for folk flest var Mauser sin nye M18 rifle. Her får man Mauser kvalitet til under 10 000 kroner, og våpenet kommer i standardkalibrene 6,5, 308 og 30-06.

Breton eller Kleiner Munsterlander?

En gang i framtiden, en eller annen gang, ønsker Marianne og jeg oss en fuglehund. Ikke bare er en hund en flott jaktkammerat; tenk også på alle helsefordelene som finnes med å ha en hund som krever sin daglige dose mosjon. Vi brukte derfor en god del av vår tid på messa ved hunde-området i sal 2. Presentasjonen av de ulike fuglehundrasene er alltid interessant å se på. Hvilken rase skal vi velge når den tid kommer? Jeg har alltid hatt sansen for Kleiner Münsterländer, som er en fuglehund som også kan benyttes på hårvilt. Men den litt mindre Bretonen er også interessant. Tenk så praktisk å ha en fuglehund som tar liten plass, ikke minst i bilen! Tiden vil vise hvilken rase vi til slutt velger. Uansett så blir det sagt at individet er viktigere enn rasen, så det blir viktig å velge en harmonisk valp med et fint gemytt og hvis foreldre har gode jaktegenskaper når dagen for å kjøpe hund en gang kommer.

Jakt-kjendisene på plass!

Vi fikk også med oss et par presentasjoner av jakt-kjendisene Kristoffer Clausen og Jeger-Stine på messa. Clausen hold en interessant presentasjon om lokkejakt, og viste film-klipp om lokkejakt på en rekke viltarter, både storvilt og småvilt. Hans gode og velforberedte presentasjon imponerte mange. Også Jeger-Stine hadde en flott presentasjon om hvordan førstegangsjegere og andre nye jegere kan komme seg ut på jakt. Dessverre er det slik at mange av dem som tar jegerprøven, ca 50%, ikke kommer seg ut på praktisk jakt de første årene. Mange av dem er kvinner, og Jeger-Stine har vært til stor inspirasjon for mange nye jegere når det gjelder å ta steget ut i felten. «Kom dere ut!» ropte Stine, som oppfordret nye jegere som ønsker å jakte småvilt til å kjøre rundt til bønder i sitt nærområde og personlig spørre dem om å få lov til å jakte småvilt som due, and og gås hos dem. «Det verste som kan skje er at du får et nei» fastslo Stine.

Det var veldig mye folk på messa i år! Spesielt midt på dagen lørdag var det tettpakket med mennesker i alle aldre i alle de tre store hallene på Norges Varemesse på Lillestrøm. Det kan virke som om interessen for jakt, våpen, fiske og friluftsliv nå er større enn noen gang!


コメント


Siste innlegg:
bottom of page