top of page
  • Tore Danielsen

20 år med fuglejakt i Danmark


Det var med en spesiell følelse i kroppen jeg reise til Danmark 25-27. november 2022. Det er nemlig 20 år siden jeg var på fasanjakt i Danmark for aller første gang, så derfor ble denne turen en aldri så liten jubileumstur. For 20 år siden gikk turen til Steensgård på Nord Langeland, hvor jeg jaktet sammen med en gjeng ville nordmenn. Jeg skjøt ikke veldig mange fasaner på min første jakt, men det var da jeg skjøt min første fasanhane, og det glemmer man aldri. Siden den gang har jeg reist på jakt i Danmark nesten hvert år. Jeg har vært i Nordjylland, Midtjylland og Sønderjylland. På Fyn, Langeland og på Sjælland. De eneste stedene i Danmark hvor jeg ikke har vært på fasanjakt er på Falster og på Lolland, samt på de mange små øyene. Jeg vet ikke hvor mange hundre fasaner og stokkender jeg har skutt i Danmark de siste 20 årene, men det er nok ganske mange. Og jeg har også skutt rapphøns, rugder, krikkender, ringduer og harer i dette fantastiske landet.


Mine favorittsteder

Jeg har vært på veldig mange gode jakter og møtt utrolig mange flotte danske jegere de siste 20 årene. Mine favorittsteder har likevel vært Skattebøllegård på Langeland og Sludegård på Fyn. På Skattebøllegård var jeg fast gjest nesten hvert år fra 2011 til 2019, og da jeg reiste derfra etter jakten i 2019 gråt jeg, fordi jeg hadde en følelse av at det kunne bli lenge til neste gang. Og det har det blitt. Dels på grunn av pandemien og dels på grunn av at det har blitt vanskeligere for meg å jakte i Danmark på fredager, på grunn av familiesituasjonen. På Sludegård på Østfyn har jeg vært fast gjestejeger siden 2015, noe som jeg setter utrolig stor pris på. Og det var også her at jeg var på jakt igjen lørdag 26. november. Som vanlig ble det en veldig god dag med flott fellesskap, mange gode skuddsjanser, og hele 92 fugler på viltparaden. Jeg var heldig med postene mine og skjøt ennå flere fugl enn det som jeg skjøt den 15. oktober. Og ikke minst, så var jeg så heldig å få skyte mange fine andrikker, mot èn and på den forrige jakten. Jeg byttet nemlig ut min oransje hatt med en kamuflasjefarget hatt da det var tid for å skyte ender, og jeg har en tanke om at det hjalp litt på skuddstatistikken. På vei hjem til Norge søndag 27. november stoppet jeg hos nok en favoritt; Ib Munk i Vadum, rett nord for Ålborg. Der fikk jeg sitte alene noen timer ved en maisåker og skyte duer, og jeg felte fire stykker. På ettermiddagen satt jeg også et par timer med rifle i et jakttårn og kikket etter rådyr, men ingen dyr kom forbi. Til slutt rakk vi et kveldstrekk på ender før jeg måtte dra til ferja, og selv om vi bare fikk én and, så var det spennende. Glad og fornøyd kjørte jeg til Hirtshals og tok ferja hjem igjen til Kristiansand med 15 fuglevilt på samvittigheten, fordelt på 6 fasaner, 5 stokkender og 4 duer. - 20 år har gått, men jeg har så visst ikke tenkt å gi meg med å reise på jaktturer til Danmark med det første!Comments


Siste innlegg:
bottom of page