top of page
  • Tore Danielsen

Det startet høsten 1982Det hele startet i oktober 1982. Det var da jeg skjøt mitt første fuglevilt. Denne viktige milepælen i livet fant sted en ganske alminnelig, grå og kjedelig torsdag ettermiddag. Skolen var slutt for dagen, og gamle Ola "Onka" Klepland på 75 år tok meg med på andejakt i sivbukta ved Gillsvannet.

I hånden fikk jeg min fars gamle Sauer & Suhl sideligger i kaliber 16, og det var med denne gamle, men gode hagla at jeg felte den fuglen som skulle bli den første av veldig, veldig mange ender.

Det er som jeg fortsatt kan kjenne lukten av siv,mudder,råtne greiner,vann og kruttrøyk når jeg tenker tilbake på dette øyeblikket. Ola i sin slitte hatt og velbrukte beige frakk. Med sin favoritthagle - en enkeltløpet Star i kaliber 12 med langt, trangboret løp i handa - glisende fra øre til øre mens han gav meg et velfortjent klapp på skuldra! Anda som lå der ute i vannspeilet - helt stille og urørlig med nebbet nedover og hodet framovervendt. Lyden av åretakene og knirkingen fra båten da vi rodde ut i bukta for å hente inn den skutte fuglen.

- Et gyldent og uforglemmelig øyeblikk i en ung jegers liv!


Comments


Siste innlegg:
bottom of page