top of page
  • Tore Danielsen

Isfiske i TelemarkNår jaktsesongen er over må man finne på andre friluftsaktiviteter. Da jeg ikke er blant dem som kravler rundt i snøen etter rev og hare i februar, er jaktsesongen for mitt vedkommende over i slutten av januar. Det siste jeg gjorde jaktmessig denne sesongen var et forsøk på duejakt i Danmark i januar. Men i år var duene få, skye, vrange og vanskelige. Det ble med et par hull i lufta for min del. Ingen fugl i sekken denne gangen. Duejakt er litt som makrellfiske på Sørlandet. Enten er der ingen, eller så kan man få fangst i bøtter og spann. Å være på rett sted til rett tid er alfa og omega når det gjelder duejakt.

Svigerfamilien bor i Telemark, og det ble en tur til dette flotte fylket i Vinterferien. I Telemark er isen på vannene vesentlig tykkere enn den er nær kysten på Sørlandet, noe som gir gode muligheter for isfiske etter ørret og røye til langt ut på våren. Marianne og jeg var så heldige å bli med selve Mesterfiskeren, Arne Kleiv, ut på isen noen flotte dager i februar. Jeg kjenner ingen som er så entusiastisk når det gjelder fiske som Arne Kleiv. Han er minst like ivrig når det gjelder fiske som jeg er når det gjelder jakt, kanskje ennå hakket ivrigere! Denne mannen har fisket titusener av fisk i løpet av sitt over 70 år lange liv.

Noen storfangst ble det kanskje ikke akkurat disse dagene, men det ble en usedvanlig flott og minnerik naturopplevelse som jeg vil huske lenge. Marianne hadde med seg kameraet sitt og tok mange flotte og stemningsfulle bilder. Været var nydelig, selv om det ble litt i kaldeste laget der ute på isen når solen gikk ned. Da gjorde det ekstra godt å komme hjem til en kopp varm kaffe! Isfiske på de flotte innlandsvannene i Telemark i vintersesongen er en friluftsaktivitet jeg varmt kan anbefale!


Siste innlegg:
bottom of page