top of page
  • Marianne Danielsen

Katsu curry med fasan


Fasanen er jo opprinnelig en østens fugl. Så hva er vel mer naturlig enn å bruke fasan i en japansk rett? Katsu curry består av panert kylling, karrisaus og ris.

Det er vanlig å bruke gulrot og potet i sausen også, det har ikke vi gjort i denne oppskriften. Kyllingen bruker å friteres, men siden vi har også tradisjon for å steke panert kjøtt i stekepannen i Norge, så da gjorde vi det i stedet. Vi syns at fasanen ble veldig god stekt i ekstra saltet setersmør. I denne retten brukte jeg hel pose med paneng red curry, men du kan bruke den karrien du liker best. Katsu curry med fasan ble raskt en favoritt i dette huset.


Ingredienser

4 fasanbryst

Ris

Panko (helst en grov type)

1-2 egg

Mel

Smør til steking.


Karrisaus

1 løk

1 chili

2 fedd hvitløk

Litt fersk ingefær

1/2 ts gurkemeie

1 ss karri

250 ml kyllingkraft

200-400 ml kokosmelk

2 ss lønnesirup eller honning hvis ikke det er sukker i karri-blandingen


Begynn med å lage sausen og koke ris.

Hakk løk, chili, ingefær og hvitløk. Stek løken til den begynner å karamelliseres. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek i ca. 30 sekunder og tilsett karrien og gurkemeie. Når krydderet er varmt tilsett kokosmelk, kraft og eventuelt lønnesirup. La susen småkoke på lav varme i 20 min uten lokk. Dryss over koriander helt til slutt.


Mens saus og ris koker:

Bank filetene litt så de blir litt flatere. Del opp fasanbrystene i passelige biter. Jeg skar bort indrefileten og delte brystet i 3 biter. Ha brødsmulene, eggene og mel i hver sin bolle. Begynn med å dyppe kjøttet i melet først , deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Stekes i godt med smør!Comments


Siste innlegg:
bottom of page